IQTISODIY SHAROITDA SUN’IY INTELLEKTNING BARQAROR RIVOJLANISHGA TA’SIRI VA MEHNAT BOZORINING TRANSFORMATSIYASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining iqtisodiyotga ta’siri, barqaror rivojlanishdagi roli va mehnat bozori transformatsiyasini ilmiy asosda tahlil qiladi.SI ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, xizmatlar sektorini raqamlashtirish va ekologik boshqaruv samaradorligini oshirish orqali iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlaydi.Mehnat bozori yangi kasblar, o‘zgarayotgan malaka talablar va raqamli kompetensiyalarning ahamiyati bilan qayta shakllanmoqda.SI iqtisodiy transformatsiyaning strategik omiliga aylanib, mehnat bozori siyosatida qayta tayyorlash, malaka oshirish va ijtimoiy moslashuvni talab qiladi.