PROFESSIONAL MULOQOTDA MUVAFFAQIYATLI BO‘LISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada professional muloqotning mazmuni, uning zamonaviy mehnat bozorida tutgan o‘rni va muvaffaqiyatli kommunikatsiya uchun zarur bo‘lgan asosiy kompetensiyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, samarali muloqot usullari, biznes etiketi, faol tinglash va jamoa ichida to‘g‘ri fikr almashish tamoyillari yoritiladi. Maqola professional muhitda notiqlik, xushmuomalalik va psixologik moslashuvchanlikning ahamiyatini ochib beradi. Tadqiqot natijalari zamonaviy kasb egalariga professional rivojlanishda muloqotning hal qiluvchi omil ekanini ko‘rsatadi.