O‘RIKNING YANGI “SALOVOT” NAVI KO‘CHATLARINI INTENSIV USULIDA KO‘PAYTIRISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tadqiqot Surxondaryo viloyati sharoitida o‘rikning “Salovot” navi ko‘chatlarini intensiv kurtak payvand usulida ko‘paytirishning samarali agrotexnik asoslarini aniqlashga bag‘ishlangan. Tadqiqotlar davomida kurtak payvand qilish muddati, usullari va foydalanilgan materiallarning (polietilen plyonka, bog‘lash vositalari, qalamcha tayyorlash usullari) ta’siri o‘rganildi.