7–8-SINF O‘QUVCHILARI UCHUN AI ASOSIDA INTERAKTIV TOPSHIRIQLAR YARATISH METODIKASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda sun’iy intellekt (AI) texnologiyalari yordamida 7–8-sinf o‘quvchilari uchun interaktiv ta’lim topshiriqlarini yaratish metodikasi yoritilgan. Annotatsiyada AI vositalarining ta’limdagi imkoniyatlari, 7–8-sinf o‘quvchilarining xususiyatlari hisobga olingan holda, interaktiv topshiriqlarni loyihalash bosqichlari bayon etiladi. Taklif etilgan metodika o‘quvchilarning darslarga qiziqishini oshirish, ularning mustaqil fikrlash va ijodiylik ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, AI yordamida topshiriqlarni moslashtirish orqali har bir o‘quvchining individual o‘zlashtirish darajasiga mos ta’lim muhiti yaratilishi ta’minlanadi.