FLIPPED CLASSROOM + LMS ANALITIKASI: SCIENCE DARSLARIDA O‘QUVCHI FAOLLIGINI OSHIRISH MODELI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda flipped classroom (teskari sinf) modeli va LMS (Learning Management System) analitikasi integratsiyasi orqali SCIENCE fanlarini o‘qitishda o‘quvchi faolligini oshirish masalasi yoritiladi. An’anaviy o‘qitish jarayonida vaqtning katta qismi nazariy ma’ruzaga sarflansa, flipped classroom modeli orqali nazariy bilimlar raqamli muhitda mustaqil o‘zlashtiriladi va dars jarayoni asosan muhokama, tahlil va amaliy faoliyatlarga yo‘naltiriladi. LMS analitikasi esa o‘quvchilarning faolligi, topshiriqlardagi ishtiroki va natijalari haqida aniq ma’lumot beradi hamda differensial yondashuvni qo‘llash imkonini yaratadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, flipped classroom va LMS analitikasi integratsiyasi o‘quvchilarning motivatsiyasi, ishtiroki va bilim sifatini sezilarli darajada oshiradi.