TA’LIM TIZIMIDA MANTIQIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish masalalari har tomonlama ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Mantiqiy tafakkurning mohiyati, uning shakllanish bosqichlari, psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, mantiqiy fikrlashni rivojlantirishda o‘qituvchi faoliyatining o‘rni, ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan samarali metod va texnologiyalar tahlil etilib, ular orqali o‘quvchilarning tanqidiy, tahliliy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.