BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA EKOLOGIK ONG VA MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarda ekologik ong va madaniyatni shakllantirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik jarayonda raqamli texnologiyalar orqali ekologik bilimlarni yetkazish, interfaol o‘quv muhitini yaratish, shuningdek, o‘quvchilarning ekologik muammolarga nisbatan mas’uliyatli munosabatini shakllantirish imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada amaliy tajriba asosida ilg‘or uslublar va samarali vositalar tavsiflanadi.