ГЛОБАЛЛАСЫЎ ЖАҒДАЙЫНДА ЖАСЛАРДЫҢ ТАРИЙХЫЙ ДҮНЬЯТАНЫМЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎДАҒЫ ОҚЫТЫЎШЫНЫҢ ОРНЫ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Глобалласыў дәўиринде жаслардың тарийхый дүньятанымын раўажландырыўда оқытыўшының орны айрықша әҳмийетке ийе. Себеби, дәл ҳәзирги пайытта мәдениятлар араласып, информация ағымы күшейип атырған бир ўақытта, жаслардың өзлигин сақлап қалыў, миллий қәдириятларды қәдирлеў ҳәм тарийхый естелигин жоғалтпаў машқаласы күн тәртибинде тур.