FALSAFIY NAZARIYALARDA INSON SHAXSINING RIVOJLANISHI VA AXLOQIY KAMOLOTI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada inson shaxsining shakllanishi va rivojlanishi jarayonida falsafiy nazariyalarning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Insonning ma’naviy-axloqiy kamolotini belgilovchi omillar, qadimiy falsafiy qarashlar va zamonaviy konsepsiyalar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik yoritiladi. Shuningdek, milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligida shaxsning barkamol bo‘lib yetishishiga oid ilmiy tavsiyalar ishlab chiqiladi.