SIYОSIY TАHLILNI О‘TKАZISH BОSQIСHLАRI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada siyosiy tahlilni o‘tkazishning asosiy bosqichlari muammoni aniqlash, ma’lumotlarni yig‘ish, ularni tahlil qilish, natijalarni baholash hamda qaror qabul qilish jarayonlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Siyosiy tahlilning samaradorligi to‘plangan ma’lumotlarning ishonchliligi, tahlil metodlarining to‘g‘ri tanlanishi va amaliy natijalarni baholash mezonlariga bog‘liqdir. Mazkur tadqiqot siyosiy jarayonlarni chuqurroq tushunishga, ularning oqibatlarini baholashga hamda ilmiy asoslangan siyosiy qarorlarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.