YARIM O'TKAZGICHLAR: FIZIK XOSSALARI, TURLARI VA ZAMONAVIY ELEKTRONIKA TEXNOLOGIYALARIDAGI ROLI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Yarim o'tkazgichlar (ing. semiconductors) — elektr o'tkazuvchanlik darajasi jihatidan o'tkazgichlar (masalan, metall) va dielektriklar (masalan, shisha, plastmassa) orasida joylashgan materiallardir. Ularning fizik xossalari va elektron tuzilmasi zamonaviy mikroelektronika, nanoelektronika, fotonika hamda kvant hisoblash sohalarida keng qo‘llanilishiga sabab bo‘lmoqda.