O‘ZBEK VA ITALYAN ADABIYOTIDA RUHIY KECHINMALARNING BADIIY IFODASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur tezisda o‘zbek va italyan adabiyotida ruhiy kechinmalarning badiiy ifodasi qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikki adabiyotda insonning ichki dunyosi, ruhiy iztiroblari va emotsional holatlari poetik obrazlar orqali ifodalanadi. O‘zbek adabiyotida bunday kechinmalar ko‘proq ijtimoiy muhit va milliy qadriyatlar bilan uyg‘un holda namoyon bo‘lsa, italyan adabiyotida, xususan Alda Merini she’riyatida, individual psixologik tajriba va diniy ramzlar asosida tasvirlanadi.