KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA TALABALARNING MUSTAQIL IJODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK TALABLARI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi kunda talabalarning mustaqil ijodiy faoliyatini kompetensiyaviy yondashuv asosida  takomillashtirish faoliyatini shakllantirish va rivojlantirishga alohida e'tibor berilmoqda. Fizika fanidan  talabalarning  mustaqil o‘quv faoliyatini shakllantirish va rivojlantirish fizika o‘qitishning samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Shuning uchun talabalarinng mustaqil ijodiy faoliyatini shakllantirish va rivojlantirishga qaratilgan mustaqil ishlarning turlari va shakllarini,metodikasini aniqlab olish zarurligidan maqola yoritildi.