JISMONIY SHAXSLAR DAROMADLARINI OPTIMAL SOLIQQA TORTISH NAZARIYALARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Optimal soliqqa tortish tizimi uzoq vaqtlardan buyon nazariyotchi hisoblangan iqtisodchi olimlar, soliq siyosatini ishlab chiquvchi va amalga oshiruvchi iqtisodiy siyosatchilarni hamda soliqqa tortish yoʻnalishida  izlanishlar olib borayotgan tadqiqotchilarning diqqat markazida boʻlib kelayotgan mavzu hisoblanadi. Ushbu paragrafda optimal soliqqa tortishning mavjud nazariyalari va soliq siyosati oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik masalasi koʻrib chiqiladi.