OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA IJTIMOIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezis oliy ta’lim muassasalarida raqamlashtirish jarayonlarining ijtimoiy tadbirkorlikni rivojlantirishga ta’sirini tahlil qiladi. Tezistda ijtimoiy muammolarni hal etishga qaratilgan biznes modellarini yaratishda universitetlarning roli, xususan, raqamli platformalar, ma’lumotlar tahlili va innovatsion texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, talabalarning ijtimoiy tadbirkorlikka qiziqishini oshirish, ularning bilim va ko'nikmalarini raqamli vositalar orqali rivojlantirish yo'llari, ushbu jarayonlarni institutsional darajada qo'llab-quvvatlash mexanizmlari, kabi masalalar o'rganilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta'lim tizimida ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga hissa qo'shadigan yangi yondashuvlarni ishlab chiqish uchun asos bo'lib xizmat qiladi.