ZO‘RAVONLIK – JAMIYATNING SUKUTDAGI FARYODIDIR. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
O‘zbek oilasi azaldan mehr, muruvvat, sabr-toqat va o‘zaro hurmat asosida shakllangan. Ota – tayanch, ona – mehr maskani, farzandlar – nur va fayz deb e’zozlangan. Ammo bugun ijtimoiy voqelikda ba’zida bu qadriyatlar yo‘qolib, ularning o‘rnini ruhiy zo‘riqish, bosim va hatto tajovuzkorlik egallayotganini ko‘rmoqdamiz. Men, Shayxontohur tumanidagi Bog‘ ko‘cha mahallasida xizmat qiluvchi kompleks ijtimoiy xizmat ko‘rsatuvchi mutaxassis sifatida, har kuni insonlar bilan muloqotda bo‘lib, ularning og‘ir hayotiy holatlari, pinhoniy muammolari va qo‘rquvlarini his qilaman. Afsuski, ularning aksariyatida oilaviy muhitdagi zo‘ravonlik eng og‘riqli mavzuga aylangan.