PEDAGOGIK KUZATUV MUSIQIY QOBILIYATLARINI ANIQLASHNING SAMARALI USULI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada musiqiy qobiliyatlarni aniqlashda pedagogik kuzatuvning o‘rni va uning samaradorligi yoritiladi. O’quvchilarning musiqaga bo‘lgan qiziqishi, eshitish qobiliyati, ritmni his qilish va ijodiy ifoda imkoniyatlari aynan kuzatuv orqali aniqlanishi mumkinligi ta’kidlanadi. Pedagogik kuzatuv jarayonida bolaning xatti-harakatlari, musiqiy faoliyatdagi ishtiroki va emotsional reaksiyalari tahlil qilinadi. Kuzatuvning tizimli va maqsadga yo‘naltirilgan bo‘lishi musiqiy qobiliyatlarni erta bosqichda aniqlash va rivojlantirish imkonini beradi. Maqolada shuningdek, kuzatuv asosida baholash mezonlari va samarali metodik yondashuvlar ham tavsiflab berilgan