MUHAMMAD YUSUF SHE'RLARIDAGI O'XSHATISHLAR: BADIY IFODA VA TASVIRNING POETIK QUDRATI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o'zbek adabiyotining taniqli vakili Muhammad Yusuf ijodidagi o'xshatmalarning poetik vazifalari tahlil qilinadi. O'xshatishlar shoirning obraz yaratishdagi mahoratini namoyon etadi, badiiy ifodaning kuchayishiga xizmat qiladi. Maqolada Muhammad Yusufning turli she'rlaridan olingan o'xshatmalar namunasi asosida ularning semantik yuklamasi, badiiy-estetik ahamiyati yoritiladi. Bu orqali shoir ijodining xalq ruhiyati bilan uyg'unligi, til boyligining chuqur qatlamlari ochib beriladi