OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O’QUV JARAYONLARINI SUN’IY INTELLEKT ALGORITMLARI ASOSIDA BOSHQARISH. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Bu maqola oliy ta’lim muassasalaridagi o’quv jarayonlarini boshqarishning sun’iy intellekt algoritmlaridan foydalanish asosida tahlil qilish bo’yicha qisqacha tushunchalar berilgan. Maqolada sun’iy intellekt algoritmlari va o’qitish jarayonlarining birlashmasidan qanchalik foydalanish imkoniyatlarini o’rganishga harakat qilindi. O’quv jarayonlarini samarador qilish, talabalar natijalarini oshirish, talabalarning o’zlashtirish darajasini aniqlash, amalni bajarish qobiliyatini yaxshilash va o’quv jarayonlarini nazorat qilishda sun’iy intellekt algoritmlari keng qo’llaniladi.