TUXUMDON POLIKISTOZ SINDROMINING YANGI TEKSHIRUV USULLARI VA DAVOLASH USULLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada tuxumdon polikistoz sindromi (TPKS) bo‘yicha zamonaviy diagnostika va davolash usullarining tahlili berilgan. TPKS ayollar orasida keng tarqalgan endokrin buzilish bo‘lib, bepushtlik, gormonal nomutanosiblik va metabolik sindrom kabi salbiy oqibatlarga olib keladi. Maqolada sindromning klinik belgilarini aniqlash, ilg‘or diagnostik vositalar, shu jumladan genetik va molekulyar tadqiqotlar, hamda yangi terapevtik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.