OʻSMIRLIK DAVRINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada oʻsmirlik davriga xos boʻlgan psixologik oʻzgarishlar, emotsional va ijtimoiy shakllanish jarayonlari tahlil qilinadi. Oʻsmirlarning ichki dunyosi, oʻziga xos muammolari, shuningdek, bu bosqichda sodir boʻladigan individual va guruhiy xatti-harakatlar ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Maqolada Zamira Nishanova va Ergash Gʻoziyevning ontogenez psixologiyasi sohasidagi ishlanmalariga tayangan holda, oʻsmirlik davrining murakkab psixologik manzarasi ochib beriladi.