Talabalarda ijtimoiy-shaxsiy kompetentlikni rivojlantirishning mohiyati, tuzilmasi va funksiyalari (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy-shaxsiy kompetentlikning mohiyati, strukturaviy tuzilmasi va uning asosiy funksiyalari yoritiladi. Shu bilan birga, ushbu kompetentlikni shakllantirishda oliy ta’lim muassasalarining roli, pedagogik yondashuvlar, ijtimoiy muhit va shaxsiy omillarning o‘zaro ta’siri ham tahlil qilinadi.