PAHLAVON MAHMUD VA ALISHER NAVOIY RUBOIYLARINING O`XSHASHLIKLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Bu maqolada Umar Xayyomning ham falsafiy, ham ruboiy janridagi ijodi tomonlama izdoshi hisoblangan Pahlavon Mahmud va turkiy adabiyotning zabardast vakilllaridan biri bo`lmish Alisher Navoiyning  ijod yo`li va ruboiylar ko`lami, ularning o`xshash va farqli jihatlarini ko`rib chiqamiz.