BOSHLANG’ICH TA’LIMDA MATEMATIK BILIMLARNI MUSTAHKAMLASHDA DIDAKTIK O’YINLARNING ROLI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda boshlang’ich ta’limda matematika fanini o’qitishda didaktik o’yinlardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. O’yinlar o’quvchilarning darsga bo’lgan qiziqishini oshirish, matematik tafakkurini rivojlantirish hamda bilimlarni mustahkamlashda muhim vosita hisoblanadi. Ish davomida didaktik o’yinlarning turlari, ularni amaliy darslarda qo’llash usullari va ularning o’quvchilarga ta’siri misollar bilan ko’rsatib berilgan. Mazkur mavzu boshlang‘ich sinf o’qituvchilari uchun metodik jihatdan foydali tavsiyalarni ham o’z ichiga oladi.