XALQARO MIGRATSIYA STATISTIKASINING IQTISODIY AHAMIYATI VA TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro migratsiya jarayonlarini statistik tahlil qilish, ularning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri va mamlakatlar iqtisodiyotidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Muallif xalqaro mehnat migratsiyasining asosiy ko‘rsatkichlari, migratsiya oqimlari, ular aholi bandligi, valyuta tushumlari va mehnat bozori uchun ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, BMT, XMT va XMTSh kabi xalqaro tashkilotlar tomonidan ishonchli statistik ma’lumotlar shakllantirish zaruriyati asoslab beriladi.