TEXNOLOGIYA VA 3D TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA MILLIY KIYIM YARATISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Zamonaviy texnologiyalar, ayniqsa, 3D texnologiyalar, milliy libos dizaynida yangi innovatsion imkoniyatlar yaratmoqda. 3D modellashtirish, virtual reallik (VR) va qo‘shimcha reallik (AR) kabi ilg‘or texnologiyalar dizaynerlarga milliy kiyimlarni yaratish jarayonida an’anaviy naqshlar va uslublarni yangi formatda aks ettirish imkonini beradi.