HALIMA XUDOYBERDIYEVANING “AYOL O‘TIB BORAR” SHE’RI TAHLILI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada hassos shoira Halima Xudoyberdiyeva hayoti va ijodiga nazar tashlanadi. Uning she’riyati, badiiyati mavzu va uslubiy jihatdan tahlil qilinadi, xususan, “Ayol o‘tib borar” she’rining badiiy mohiyati tahlil qilinib, uning ijtimoiy va adabiy ahamiyati ochib beriladi.