OʻQUVCHILARNI MAʼNAVIY AHLOQIY TARBIYALASHNING SAMARALI SHAKLLARI VA USULLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur ishda o‘quvchilarni maʼnaviy-axloqiy tarbiyalashda axloqiy nazorat va o‘z-o‘zini baholashning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shaxsning axloqiy jihatdan yetuk bo‘lib voyaga yetishi uning o‘zini nazorat qilishi va harakatlariga ongli baho bera olishiga bog‘liq. Ishda ichki va tashqi axloqiy nazorat tushunchalari, o‘z-o‘zini baholash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari va ularning tarbiyadagi ahamiyati keng tahlil qilingan.