“INFOTMATIKA VA RAQAMLI TEXNALOGIYALARI”FANIDAN WEB SAHIFAGA RO’YHAT VA JADVAL JOYLASHTIRISH MAVZUSIGA OID WEB DASTURLASHDA RO’YHAT(FORMA) VA JADVALDAN FOYDALANISHNING AMALIY JIHATLARINI O’RGATISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada web sahifaga ro‘yhat (forma) va jadval joylashtirishning amaliy va nazariy jihatlari yoritilgan. Web sahifa orqali foydalanuvchi ma’lumotlarini yig‘ish, ularni saqlash va tartiblangan holda ko‘rsatish imkoniyatlari HTML, CSS va JavaScript texnologiyalari yordamida tushuntirilgan. Shuningdek, server tarafdagi dasturlash asoslari, foydalanuvchi bilan interaktiv aloqalar va bu tizimlarning qo‘llanilish sohalari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqola talaba, dasturchi va web sahifa yaratish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun foydali qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.