WRITING KO'NIKMASINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada globallashuv va raqamli texnologiyalar asrida yozuv (writing) ko‘nikmasini rivojlantirishning zamonaviy usullari yoritilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalari, interaktiv platformalar, onlayn kurslar, brainstorming va ko‘rgazmali vositalar yordamida yozma nutqni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Muallif yozish ko‘nikmasini shakllantirishda tanqidiy fikrlash, doimiy mashq va tilni ongli ravishda qo‘llash muhimligini ta’kidlaydi. ChatGPT kabi til modellari yordamida yozuvchilarning grammatik, leksik hamda stilistik jihatdan o‘sishiga zamin yaratilayotgani ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, yozish jarayonida o‘qish va sifatli matnlarni tahlil qilishning ahamiyati ham alohida qayd etilgan. Maqola yozuvni zamonaviy vositalar orqali samarali o‘rgatish va rivojlantirishga oid ilmiy-nazariy hamda amaliy yondashuvlarni o‘z ichiga oladi