TALABALARDA DESTRUKTIV AXBOROTLARGA NISBATAN IMMUNITET SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK DETERMINANTLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada destruktiv axborotlarga qarshi immunitetnishakllantirishning psixologik determinantlari ko'rib chiqiladi. Zamonaviy jamiyatda axborotoqimining tezligi va xilma-xilligi talabalarning psixologik holatiga katta ta'sir ko'rsatmoqda.Destruktiv axborotlar, ya'ni salbiy, manipulyativ yoki zararli ma'lumotlar, yoshlarning fikrini,hissiyotlarini va xatti-harakatlarini o'zgartirishi mumkin.Talabalarning psixologik holatizamonaviy axborot oqimining tezligi va xilma-xilligi bilan bevosita bog'liq. Ushbu omillar,ularning hissiy holatiga, ijtimoiy aloqalariga va o'z-o'zini anglash jarayonlariga ta'sirko'rsatadi. Shuning uchun, talabalarda destruktiv axborotlarga nisbatan immunitetnishakllantirish va psixologik salomatlikni saqlash uchun zaruriy chora-tadbirlarni amalgaoshirish muhimdir.