PRAGMATIK TAHLILNING NAZARIY ASOSLARI VA NASRIY MATNLARNI O‘RGANISH IMKONIYATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada pragmatik tahlilning nazariy asoslari va nasriy matnlarnio‘rganishdagi metodologik imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. Pragmatikaning asosiy tamoyillari,matnni kontekst va kommunikativ vazifalar doirasida tahlil qilish usullari yoritiladi. Nasriymatnlarda mavjud pragmatik birliklarning shakllanishi, ularning tahlil usullari vatadqiqotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy adabiy jarayonda pragmatikyondashuvning ahamiyati va istiqbollari aniqlanadi.