SUYAK YEMIRILISHI KASALLIKLARINING HOZIRGI KUNDAGI DOLZARBLIGI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezis suyak yemirilishi kasalliklarining zamonaviy tibbiyotdagi dolzarbligini ko‘rib chiqadi. Aholi yoshining ortishi va turmush tarzining o‘zgarishi bu kasalliklarning ko‘payishiga olib kelmoqda. Shu sababga ko‘ra suyak yemirilishi kasalliklari dolzarb muammoga aylanib bormoqda.  Tezisda suyak yemirilishi kasalliklarining epidemiologiyasi, ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri, dunyo bo‘yicha statistikalar taqdim etilgan. Shuningdek, profilaktik choralarning ahamiyati va suyak salomatligini saqlash uchun tavsiyalar keltirilgan.