BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KREATIV VA TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH: PEDAGOGIK TAYYORLIKDA YANGI YONDASHUVLAR (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Maqolada bo'lajak boshlang'ich sinf o'qituvchilarining kreativ va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari o'rganilgan. Pedagogik tayyorgarlikda yangi yondashuvlarning ahamiyati ta'kidlanadi, ayniqsa, innovatsion pedagogik metodlar va texnologiyalardan foydalanish orqali o'qituvchilarning fikrlash qobiliyatlari qanday rivojlanishi mumkinligi ko'rsatilgan. Maqolada bo'lajak pedagoglarning o'quv jarayonida kreativ va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan metodikalar va amaliy usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik jarayonlarda zamonaviy texnologiyalarning roli va o'qituvchilarni tayyorlashda yangi yondashuvlar bilan bog'liq tavsiyalar taqdim etiladi.