SURXONDARYO VILOYATIDA ALLERGIK KASALLIKLARNING UCHRASH XUSUSIYATLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Allergik kasalliklar, jumladan, allergik rinit va bronxial astma, Surxondaryo viloyatining qurg‘oq iqlimi, chang-g‘uborli havosi va mahalliy allergenlari bilan bog‘liq holda aholining sog‘lig‘i uchun jiddiy xavf tug‘diradi. Bu hududda allergik kasalliklarning tarqalishi va ularga ta’sir etuvchi omillarni o‘rganish zarurati mavjud.