PERIPARTAL KARDIOMIOPATIALAR: KLINIK XUSUSIYATLARI, DIAGNOSTIKASI VA DAVOLASH YO‘LLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Peripartal kardiomiopatiya (PPKM) homiladorlikning oxirgi oylarida yoki tug‘ruqdan keyingi bir necha oy ichida rivojlanadigan, yurak mushagining kuchsizlanishi va chap qorincha disfunksiyasi bilan kechadigan kam uchraydigan, ammo xavfli yurak kasalliklaridan biridir. Ushbu maqolada PPKMning patogenezi, etiologiyasi, klinik ko‘rinishlari, diagnostikasi va davolash usullari keng tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari peripartal kardiomiopatiyaning erta aniqlanishi va samarali boshqaruv usullari orqali onalar o‘limi va yurak yetishmovchiligining oldini olish imkoniyatlarini yoritib beradi.