SARATONLARNING ZAMONAVIY KLASSIFIKATSIYASI: ILMIY ASOSLAR VA AMALIY AHAMIYAT (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Saraton kasalliklari tibbiyot va biologiya sohasidagi eng dolzarb muammolardan biri bo‘lib, ularning to‘g‘ri klassifikatsiyasi diagnostika va davolashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Zamonaviy onkologiyada saratonlar histologik, molekulyar-genetik va klinik omillarga asoslangan holda tasniflanadi. Ushbu tezisda saratonlarning zamonaviy klassifikatsiya tizimlari, ularning ilmiy asosi, klinik ahamiyati va davolash usullariga ta’siri batafsil yoritiladi.