ПРЕЭКЛАМПСИЯ ВА ГИПЕРТЕНЗИВ ҲОЛАТЛАР: ҲОМИЛАДОРЛИКДАГИ ХАВФЛАР, ДИАГНОСТИКА ВА ДАВОЛАШ УСУЛЛАРИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Преэклампсия ҳомиладорлик давомида учрайдиган энг жиддий гипертензив ҳолатлардан бири бўлиб, она ва чақалоқ саломатлиги учун катта хавф туғдиради. Статистик маълумотларга кўра, дунёда ҳар йили 5-8% ҳомиладор аёлларда гипертензив ҳолатлар учрайди, шундан 4.2% ҳолатда преэклампсия аниқланади