KASBIY SALOHIYATNI FAOLLASHTIRISH VA RIVOJLANTIRISHDA OʻYINNI AKS ETTIRISH METODIKASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Muloqot usuli muallifning bayonoti va uning tushunchasiga asoslanganlarni oʻz ichiga oladi. Muhokamaning paydo boʻlishi uchun zaruriy sharti muallifning bayonotini tinglash, aytilganlarni aniqlashtirish yoki tushunishga qaratilgan savollar berish hisoblanadi. Biron fikrni tushunmasdan muloqotga kirishib boʻlmaydi, tushunmasdan e’tiroz bildirish ma’nisiz bahsga aylanadi, unda yangi fikr, gʻoya tugʻilmaydi. Muloqot – bu yangi bilimlarni koʻpaytirishning eng qadimgi shakli hisoblanadi.