PREEKLAMPSIYANING ZAMONAVIY DIAGNOSTIK USULLARI VA OLDINI OLISH YO‘LLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezis preeklampsiyaning zamonaviy diagnostik usullari va oldini olish yo‘llarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Preeklampsiya homiladorlikning jiddiy asoratlaridan biri bo‘lib, onalik va perinatal o‘lim darajasini oshirishi mumkin. Zamonaviy diagnostik yondashuvlar, jumladan, biomarkerlarni aniqlash, Doppler ultrasonografiya va qon bosimini monitoring qilish orqali preeklampsiyaning erta bosqichda tashxis qo‘yish va samarali profilaktik choralar ko‘rish mumkin. Ushbu tadqiqot preeklampsiyani erta aniqlash va uning oldini olishda yangi texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning muhimligini ko‘rsatadi.