TIBBIYOT TEXNIKUMI TALABALARINING BILIM FAOLLIGINI MUSTAQIL ISHLAR VOSITASIDA RIVOJLANTIRISH (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada mustaqil ishlarni tashkil etishvositasida talabalarning bilim faolligini rivojlantirish metodikasi tahlil etiladi. Mustaqil ishlar talabalarning o'z bilimlarini mustahkamlash, yangi bilimlarni o'zlashtirish va amaliy ko'nikmalarni rivojlantirishda, shaxsiy va ijodiy faoliyatini rag'batlantirishda tutgan o'rni, shuningdek, o'qituvchi va talabalar o'rtasidagi samarali interaksiya orqali ilmiy izlanishlar va kognitiv jarayonlar qanday rivojlanishi mumkinligi ko'rib chiqiladi. Mustaqil ishlar, ayniqsa, talabalarning muammolarni mustaqil hal qilish, yangi yondashuvlar ishlab chiqish va qarorlar qabul qilishda zarur bo'lgan ijodiy va analitik qobiliyatlarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega. Bu o'zgaruvchan ilmiy-texnik muhitda muvaffaqiyatli faoliyat yuritish uchun talabalar faolligini oshirishda muhim omil hisoblanadi.