XOLESTERIN TASHILISHIDA QATNASHUVCHI APO OQSILLAR.YOG‘ BOSISH, SEMIRISH. ATEROSKLEROZ RIVOJLANISHING BIOKIMYOVIY ASOSLARI. O’T-TOSH KASALLIKLARI. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada Xolesterin tashilishida qatnashuvchi apo oqsillari haqida ma’lumotlar berildi. Yog‘ bosish, semirish kasalliklari yosharib borayotgani va keng tarqalayitganligi sababli ushbu kasalliklarga ham alohida to’xtalib o’tildi. Ateroskleroz rivojlanishing biokimyoviy asoslari tushuntirilib berildiva ateroskleroz kasalligini oldini olishga oid tavsiyalar berildi. Bundan tashqari ushbu maqolada O’t-tosh kasalliklari haqida so’z bordi va ma’lumotlar berildi.