AHOLI DAROMADLARINI SHAKLLANISHI JARAYONLARINIG IQTISODIY ASOSLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Aholi daromadlari iqtisodiy rivojlanishning muhim ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, u mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy holatini belgilaydi. Daromadlar nafaqat aholi farovonligini ta'minlashda, balki iqtisodiy o‘sishni rag'batlantirishda ham muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada daromadlarning mohiyati, manbalari, shakillanish mexanizmi va tabaqalashuv jarayoni tahlil qilinadi. Shuningdek, daromadlarni oshirish bo‘yicha xalqaro tajribalar ham ko‘rib chiqiladi