BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJTIMOIY FAOL FUQAROLIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTISH MUAMMOLARI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ijtimoiy faol fuqarolik kompetensiyasini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari yoshlik davrining dastlabki bosqichida ijtimoiy qadriyatlarni anglash va jamiyatga faol munosabat bildirish ko‘nikmalarini egallaydi. Maqolada ta’lim jarayonida bu kompetensiyani rivojlantirishning usullari, pedagogik yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalar ta’siri yoritiladi.