ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ ФУҚАРОЛАРНИНГ ПЕНСИЯ ТАЪМИНОТИ ТИЗИМИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ ОМИЛЛАР (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ўзбекистон Республикасининг пенсия тизими “Авлодлар бирдамлиги” тамойили асосида, кўплаб бошқа мамлакатларда бўлгани каби, мамлакатдаги меҳнатга лаёқатсиз аҳолининг турмуш даражасини таъминлаш ва қўллаб-қувватлашга қаратилган қатор чора-тадбирларни амалга оширишни назарда тутади.