O‘zbеkistonda ipotеka qaltisliklarini sug‘urtalash va uni rivojlantirish istiqbollari (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur ilmiy tezisda O‘zbekistonda ipoteka qaltisliklarini sug‘urtalash tizimi va uning rivojlantirish istiqbollari o‘rganilgan. Ipoteka krediti bilan bog‘liq moliyaviy, bozor va hodisa xavflari, shuningdek, ushbu xavflarni kamaytirishda sug‘urtalashning ahamiyati tahlil qilingan. O‘zbekistonda ipoteka sug‘urtasining bugungi holati ko‘rib chiqilib, rivojlanishiga to‘sqinlik qilayotgan muammolar aniqlangan. Ipoteka sug‘urtasining huquqiy bazasini takomillashtirish, sug‘urta xizmatlari bozorini kengaytirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash orqali tizimni mustahkamlash bo‘yicha takliflar ilgari surilgan. Ushbu izlanishlar O‘zbekistonda ko‘chmas mulk bozorining barqarorligi va aholining moliyaviy xavfsizligini ta’minlashga yo‘naltirilgan.