CHET TILI O‘QITUVCHILARINING EMOTSIONAL SOTSIAL KOMPETENTLIGI OLIY TA’LIM MUHITI ZARURIY OMILI SIFATIDA (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola chet tili o‘qituvchilarining emotsional-sotsial kompetentligini rivojlantirishning zaruriyligi va uning oliy ta'limdagi o‘rnini tahlil qiladi. Emotsional va sotsial kompetentlik chet tili o‘qituvchilari uchun muhim hisoblanib, ta'lim jarayonida ijobiy muhit yaratishda va talabalarga sifatli bilim berishda asosiy omil sanaladi. Tadqiqot davomida chet tili o‘qituvchilarining emotsional-sotsial kompetentligini rivojlantirish uchun oliy ta’lim muhitida qanday sharoitlar kerakligi aniqlanadi va bu sharoitlarning ta’lim samaradorligiga ta'siri o‘rganiladi.