АХБОРОТ ХАВФСИЗЛИГИ ВА УНИНГ ИЖТИМОИЙ АҲАМИЯТИ (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада ахборот хавфсизлиги ва унинг ижтимоий аҳамияти ўрганилган. Ахборот хавфсизлиги фуқароларнинг шахсий маълумотларини ҳимоя қилиш, жамиятда ишонч муҳитини яратиш ва хавфсизлик маданиятини ривожлантиришда муҳим омил ҳисобланади. Тадқиқотда ахборот хавфсизлигига бўлган асосий таҳдидлар, уларга қарши самарали ҳимоя чоралари ва хавфсизлик маданиятини ривожлантириш стратегиялари таҳлил қилинган. Натижалар ахборот хавфсизлиги нафақат техник ҳимоя воситаси, балки жамиятнинг барқарорлиги учун муҳим ижтимоий омил эканлигини кўрсатди.