GIMNASTIKA MASHG‘ULOTLARINING MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA FOYDASI (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
O‘zbekistonda   jismoniy   tarbiya   vosita   va   uslublarining yagona tizimi  yaratilgan.  Mazkur  vositalarning  eng  ommaviylaridan  biri bo‘lgan gimnastika    bu    tizimda    haqli    ravishda    muhim    o‘rin    tutadi.    Gimnastika mashg'ulotlari-«yosh  avlodni  bolalik  chog'idan  boshlab  jismoniy  jihatdan sog'lom  qilib  tarbiyalashni,  ularda  jismoniy  va  ma'naviy  kuchlarni  garmonik tarzda rivojlantirishni ta'minlash» vazifasini hal qilishga yordam beradi.