Bank kreditlari orqali loyihaviy moliyalashtirishni samarali tashkil etish. (Yangi O'zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur ilmiy tezisda bank kreditlari orqali loyihaviy moliyalashtirishning samarali tashkil etilishi masalalari o‘rganiladi. Loyihaviy moliyalashtirish – iqtisodiyotni rivojlantirish va yangi tashabbuslarni qo‘llab-quvvatlashda muhim moliyaviy vosita bo‘lib, moliyalashtirish jarayonida banklarning roli katta. Ushbu ishda loyihaviy moliyalashtirishning samaradorligini oshirish uchun muhim omillar, bank kreditlarini loyihaga jalb qilishning afzalliklari, mavjud to‘siqlar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, chet el tajribasini o‘rganish asosida mahalliy bank tizimi uchun tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tezis xulosalari O‘zbekiston sharoitida loyihaviy moliyalashtirish samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy choralarni taklif etadi.